SPOR YÖNETİMİ (YÜKSEKLİSANS) (TEZLİ)
Spor Yönetimi Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı alanında saygın akademik kadrosu ile spor sektörünün ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar yapabilen, bunları hayata geçirebilme bilgi becerisine sahip spor yönetim bilimcileri yetiştirmektir.
Uluslararası standartlarda eğitimin sunulduğu Spor Yönetimi Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı, öğretimde araştırma odaklı bir yaklaşım kullanarak değişen ve gelişen spor endüstrisi içerisinde yer alabilecek, teknolojiyi ve bilimi etkin bir biçimde kullanabilen, akademik çalışmalar yapabilecek teorik ve pratik becerilere sahip spor yönetim bilimcileri yetiştirmek hedeflenmektedir.

Spor Yönetimi Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan mezunlarımız, Spor Yönetimi Yüksek Lisans derecesine sahip olmaktadırlar. Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız gerekli şartları yerine getirdiklerinde doktora programlarına devam edebilmektedir. Spor Yönetimi mezunlarımız ayrıca her türlü spor organizasyonunda üst düzey yönetim pozisyonları için nitelikli olmakla birlikte, üniversitelerde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde, federasyonlarda ve spor ile ilgili kurum ve kuruluşlarda spor yöneticisi (spor uzmanı) olarak görev alabilirler.

Çalışma Olanakları Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler
Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Madde 5. Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü” esaslarına uygun olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü tarafından
ilan edilen "İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Programlara Yatay Geçiş Yolu ile Öğrenci Kabulü Uygulama Esasları" kapsamında yatay geçiş imkanı sunulmaktadır.