KLİNİK PSİKOLOJİ (YÜKSEKLİSANS) (TEZLİ)

Klinik psikoloji uzmanlık alanında çalışabilmek için gereken kuramsal bilgiye ve uygulama becerilerine sahip, klinik uygulamalarda etik değerleri gözeten, kültürler arası farklılıklara ve ihtiyaçlara duyarlı, klinik araştırma planlama ve yürütme becerisi olan ve kendisini geliştirmeye açık uzman psikologları yetiştirmek programın temel amacıdır. Program, Ruh sağlığı alanında temel klinik becerileri kazandırmayı hedefleyen dersler ve bilimsel araştırma yöntemleriyle ilgili zorunlu dersleri içermektedir..

Öğrencileri bilimsel bilgilerle donatmak. Teori ve pratiği pekiştirmek.

Yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, ALES sınavından geçerli notu almaları, İngilizce dil yetkinliğini sağlamaları koşuluyla gerek kendi alanlarında gerekse çok disiplinli alanlarında doktora programlarına başvurabilir ve mülakat sınavında başarılı olmaları halinde kabul edilirler.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans derecesiile mezun olanların büyük bir çoğunluğu kamu kurumları ve özel danışmanlık merkezlerinde uzman psikolog olarak görev almaktadır.

Genel Psikoloji

YOK