HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (YÜKSEKLİSANS) (TEZSİZ)

Halkla ilişkiler ve tanıtım alanlarına giren konuları, iletişim ve halkla ilişkiler kuramları çerçevesinde analiz edebilen, değerlendirebilen, yorumlayabilen halkla ilişkiler uzmanları yetiştirmektir.

Halkla ilişkiler ve tanıtım yüksek lisans programının hedefleri; ilgili alanlarda eleştirel şekilde düşünülebilen, yaratıcı yetenek ve becerilere sahip, dünya ve ülkemizde toplumsal sorunlara duyarlı, bütüncül düşünebilen, yeni düşünceleri geliştirebilen, genel kültürü ve bilgisi yüksek uzman yetiştirmektir.

Halkla ilişkiler uzmanı, tanıtımcı, yaratıcı yazar, iletişim danışmanı, iletişim profesyoneli vb.

Program mezunlari kurum ve kuruluşlarin halkla İlişkiler ve tanitim birimlerinde, insan kaynaklari birimlerinde, medyada ve kendi adina açacaği şirketlerde ve ayni zamanda üniversitelerin ilgili birimlerinde (bölüm ve programlarinda) araştirmaci ve akademisyen olarak çalişabilirler.

Benzer programlardan yatay geçiş yapabilir.

YOK