Bölümün Amacı
Radyo ve Televizyon Programcılığı Programının amacı, öğrencilerin; radyo televizyon programları konusunda gerekli kuramsal ve teknik bilginin yanında, radyo ve televizyon programcılığı süreçlerini yönetebilme, çeşitli programlar üretebilme ve yayınlayabilme bilgisini edindirerek mezun olmalarını s ...

Bölümün Geleceği
Dünyanın gidişatını ve insan davranışlarını önemli ölçüde değiştiren pandemi sebebiyle, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı öngörülmektedir. Bu sebeple hemen hemen her sektör yeniden yapılanmaya ve dijital hayata entegre olmaya çalışmaktadır. Eğitim alanı da bu alanlardan en önemlisidir. Öğrenci ...

Kariyer Olanakları
Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, radyo, televizyon ve sinema alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel sektörde çalışabilirler.  
Kimler Seçmeli

Estetik görüş sahibi olan, sanat yönü gelişkin, üretmeyi ve kendini geliştirmeyi seven, teknolojiye ilgi duyan, iletişime açık, kendini ifade edebilen ve masa başı işlere ilgi duymayan öğrenciler programımıızı seçebilir. 

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

ÖSYM’nin YGS 4 puan türüne göre aynı puan türünden bütün programlara yatay geçiş yapılabilir. 

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programından mezun olan öğrenciler; Basın ve Yayın, Radyo ve Televizyon Yayımcılığı Film Tasarımı, Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Film, Tasarım ve Yazarlık, Radyo TV Yayımcılığı / Radyo-TV Yayımcılığı Film Tasarım ve Yönetmenliği, Radyo TV Yayıncılığı Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetimi, Radyon ve TV Yayımcılığı Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarım, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, Sinema ve Dijital Medya, Medya ve İletişim, Medya ve İletişim Sistemleri, Radyo ve Televizyon, Radyo, Televizyon ve Sinema,  Sinema ve Televizyon, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Yeni Medya ve Gazetecilik, Yeni Medya bölümlerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek geçebilirler.

 

Kontenjanlar

2023-2024

YKS-Genel-Normal Öğretim
kontejan %50 İNDİRİMLİ TYT
Kontenjan 43
Taban Puanı 229,30252
Taban Başarı Sırası 1937019
kontejan BURSLU TYT
Kontenjan 6
Taban Puanı 300,40739
Taban Başarı Sırası 796348
kariyer danışmanımız seni arasın
Kariyer Danışmanımız Seni Arasın