HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ

Havacılık sektörüne uluslararası standartlarda nitelikli bakım ve onarım "lisanslı teknisyen adayı" personel yetiştirmektir.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü’nde YÖK'ün belirlemiş olduğu esaslar çerçevcesinde Avrupa Birliği Standartları, SHY/ EASA Part-66 Havaaracı Bakım Personeli Yönetmeliği ve SHY/ EASA Part-147 Hava aracı Bakım Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun eğitim vermek hedeflenmektedir.

Bu kapsamda bölümümüz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü  tarafından "TANINAN OKUL" olarak onaylanmıştır.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü’nden mezun olan teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı uçak fabrikalarında veya bakım onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü’nden mezun olan teknisyenlerinin çalışma alanları da genişlemektedir.

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik “ doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden yatay geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan yatay geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.

(2021-2022)
%25 İNDİRİMLİ