Bölümün Amacı
Dil ve Konuşma Terapisi lisans programı iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarını belirleyebilen, önleyici ve tedavi edici yaklaşımları uygulayabilen, mesleki ve etik değerleri gözeten, teknolojik gelişmeleri etkin şekilde kullanabilen mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bölümün Geleceği
Günümüzde özellikle teknolojinin de gelişmesiyle beraber çeşitli gelişim basamaklarını henüz tamamlamamış bebek ve küçük çocukların ekran maruziyeti, pandemi sürecinde sosyal iletişimin zayıflaması vd. nedenlerle toplumda dil ve konuşma bozukluklarının artma eğiliminde olduğu yadsınamaz bir gerçek ...

Kariyer Olanakları
Mezunlar; Dil ve Konuşma Terapisti unvanı alarak özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde, üniversitelerde görev yapabilirler. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayabilirler.
Kimler Seçmeli

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü, insan ilişkileri, iletişim becerileri kuvvetli, güler yüzlü, sabırlı, öğretme ve ikna etme kabiliyeti yüksek, empati kurabilen, anlayışlı, eleştirel düşünebilen adaylar için uygun bir tercih olabilir.

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Programa kayıtlı öğrenciler sağlık bilimleri bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.

Kontenjanlar

2023-2024