Beslenme ve Diyetetik Programı, beslenme, diyetetik, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi alanlarında temel dinamiklere ilişkin ileri düzeyde bilgi ve becerilerin yanında sağlıkla ilgili araştırma ve teknoloji kullanım yetkinliğine sahip, gelişime açık diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlar.
Bölümün Hedefi1- Mesleki etik kurallarına saygılı, sağlık sorunlarını analiz etme ve çözümleri uygulama yeterliliğinde, yenilikçi, araştırmacı, çevresiyle etkili iletişim kurabilen, özel ve kamu kuruluşlarında görev alan diyetisyenler yetiştirmektir. 2- Sağlığın geliştirilmesi, korunması ile hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kavramak . 3- Besinler, beslenme ve beslenme araştırmaları alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlamak. 4- Toplum sağlığı konularındaki sorumluluklarının bilinci ile toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi konusunda yönlendirmektir, yeni politikalar oluşturmak, proje ve etkinlikleri yürütmektir.
Kariyer OlanaklarıDiyetisyen, Beslenme ve Diyetetik dalında en az dört yıl yüksek öğrenim görerek Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması ile Diyetisyen ünvanı alarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir. Lisans eğitiminin ardından diyetisyenler yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak Uzman Diyetisyen ve Doktor Diyetisyen ünvanlarını alabilirler.
Çalışma Olanakları- Kamu / Özel Yatakli ve Yataksiz Tedavi Kurumlari - Okullar, Kreşler - Ana-Çocuk Sağliği Merkezleri - Besin Pazarlama Hizmetleri - Zayiflama Merkezleri - Huzurevleri - Enteral-Parenteral Beslenme Destek Gruplari - Onkoloji Üniteleri - Renal Bakim Üniteleri - Transplantasyon Üniteleri - Diyabet Üniteleri - Rehabilitasyon Üniteleri - Yemek Fabrikalari - Spor Kulüpleri Oteller - Deniz Ulaşim Hizmetleri - Hava Ulaşim Hizmetleri
Yatay Geçiş ile Geçilen BölümlerSağlik Bilimleri Bölümleri arasinda kurum içi ve kurum dişi geçiş yapilabilir.
Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler