Gelişim Hikayesi

Gelişim hem bir hedef hem de bir yolculuktur. Gelişim bir Hüma kuşudur. Hüma kuşunun en yükseklere ulaşmasının sırrı, kanatlarının gücünden çok durmaksızın uçuşunda gizlidir. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu 2008 yılında kurulduğunda hedefi hem öğrencilerinin hem de kurumun her gün kendi sınırlarını aşarak bir önceki günden daha iyi bir versiyonunu yaratmasıydı. Bu gelişim yolculuğunun ilk önemli adımı 2011 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne dönüşerek atıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi bugün ulusal ve uluslararası öğrencilerine; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile ayrıcalıklı eğitim imkânı sağlıyor. Üniversite; 82 lisans, 64 ön lisans normal öğretim programı, 33 ön lisans ikinci öğretim programı, 39 tezli / 38 tezsiz lisansüstü programı ve 9 doktora programıyla dünya standartlarında eğitim ve öğretim olanağı sunuyor.

Toplam kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük ikinci vakıf üniversitesi konumundaki İGÜ kampüs alanında, gelişmiş teknolojilerle donatılmış 145 laboratuvar ve 21 araştırma merkezi bulunuyor. Ayrıca yaklaşık 10 milyon görsel-işitsel kaynağa sahip tam donanımlı 5 fakülte kütüphanesinin yanında öğrencilerin ders dışında sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmelerine olanak tanıyan kültür, sanat ve spor alanları ve 67 öğrenci kulübü bulunuyor. Tüm bu imkânlardan 5 bini aşkını uluslararası olmak üzere 34.206 öğrenci yararlanıyor. Bir meslek yüksekokulundan donanımlı bir üniversiteye varıldığında gelişim yolculuğunun tamamlandığı düşünülebilir. Fakat gelişim süreklidir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli bir eğitimin evrensel bir bakış açısına sahip olması gerektiğini düşünüyordu. Türkiye’nin ve onun gençlerinin uluslararası alanda daha ileri yürümesi için kapılar açılmalı, bağlar kurulmalıydı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin toplam 65 bölümü AQAS, AHPGS, ABET gibi Alman ve Amerikan akreditasyon kuruluşlarının görevlendirdiği uluslararası heyetler tarafından ayrıntılı olarak incelendi ve akredite edildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin en çok uluslararası akredite edilen bölümüne sahip üniversitesi unvanının yanında Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 3 üniversitesinden biri olma ve 789 patentle Türkiye’nin en fazla patent başvurusuna sahip lider üniversitesi unvanlarını gururla taşıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024” yayımlandı. Geçen yıl 6 alanda öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), gerçekleştirdiği çalışmalarla bu yıl 10 alanda öne çıktı. İGÜ, Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı değerlendirmelerden biri olan “Sürdürülebilirlik” kategorisinde tüketilen su miktarı başına su tasarrufu yatırımı ve enerji verimliliği yatırımı alanında yaptığı çalışmalarla zirvede yer alırken; en fazla akredite edilen lisans programına sahip üniversite olarak 1’inci sıradaki yerini korudu.

SCImago (SIR) 2024 Türkiye üniversiteleri arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi tüm alanlarda 25’inci, araştırma alanında 5’inci, Ekonomi, Ekonometri ve Finans’ta 2’nci, Çevre Bilim’inde 4’üncü, İşletme, Yönetim ve Muhasebe’de 7’nci, Enerji’de 8’inci, Sosyal Bilimler’de 13’üncü ve Mühendislik’te 14’üncü sırada yer almıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, kendisi için başarı çıtasını her gün daha yükseğe koyarken öğrencilerine de sürekli gelişim anlayışını, sürdürülebilir kalkınma için duyarlılığı, toplumsal gelişime ve daha yaşanabilir bir dünya için değişime öncülük etme özgüvenini kazandırmayı hedefliyor. Bugüne dek  63884 öğrenciyi mezun eden İstanbul Gelişim Üniversitesi, her gün yeni başarılar ekleyeceği gelişim yolculuğunu sürdürmeye devam ediyor. Tüm dünya için bilimin ışığında, sürdürülebilir, umut dolu bir gelecek hayal ediyor ve kanatlarını o yöne doğru açıyor.
 


Rehberlik Uzman Desteği İçin kariyer danışmanımız seni arasın