Ebeveynler olarak çocuklarımızın gelişim süreçlerini anlamak ve onlara doğru şekilde destek olmak, sağlıklı bir iletişim kurmanın temel taşlarından biridir. Ergenlik döneminde çocukların davranışlarını anlamak ve onlara uygun yaklaşımı benimsemek, ebeveynlik sürecinde önemli bir yere sahiptir.
Ergenlik dönemi, çocukların fiziksel, duygusal ve bilişsel değişim yaşadığı önemli bir evredir. Bu dönemde gösterdikleri olumsuz davranışlar, genellikle bilinçli tercihlerden ziyade karşılanmamış ihtiyaçların bir yansıması olabilir.
Bir bitkinin solması durumunda ona sitem etmeyiz. Onun yerine, ihtiyacını anlamaya çalışırız: Yerini değiştiririz, toprağını yenileriz, suyunu dengeleriz. Ancak, çocuklarımız ergenlik döneminde olumsuz davranışlar sergilediğinde, maalesef aynı anlayışla yaklaşmak yerine, bilinçli olarak bu şekilde davrandıklarını düşünme eğiliminde oluruz.
Oysa ki çocukların ergenlikte gösterdiği davranışlar, çoğu zaman değişen beyin gelişimlerinin ve psikolojik ihtiyaçlarının bir sonucudur. Bu nedenle, ebeveynler olarak çocuklarımızın davranışlarını daha derinlemesine anlamaya çalışmalı ve onların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıyız.
Ebeveynler olarak çocuklarımızın ihtiyaçlarını anlamak ve onlara doğru desteği sağlamak, sağlıklı bir ilişki kurmanın anahtarıdır. Çocuğunuzun davranışlarını bir mesaj olarak görün ve ihtiyacı olan desteği sağlayarak onun gelişimini destekleyin.
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, her alanda kendine güvenen, çalışacağı sektöre göre ekip çalışmasına, etik değerlere ve problem çözme becerisine sahip eleştirel düşünme yeteneği kazanmış gençlerdir. Aynı zamanda alanında lider olmayı hedefleyen, proaktif davranışları benimsemiş, Gelişimli olmanın ayrıcalıklı dünyasını keşfedip dünyaya alternatif bakış açılarını kazandırmaya çalışan, toplumsal sorumluluk bilinci ile donatılmış, geleceğe ümit, azim ve inançla bakan özgün bireylerdir.