SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (YÜKSEKLİSANS) (TEZLİ)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programının amacı, siyaset ve diplomasi alanlarında güncel ve teknolojik kaynaklarla desteklenen kuramsal ve uygulamalı bilgilerle donanmış nitelikli iş gücü yetiştirmektir. Öğrencilere bilimsel yaklaşım, eleştirel tutum ve yaşamboyu öğrenme ilkesini benimseterek onları hayata hazırlamaktır. Zaman yönetimi, öz disiplin ve iletişim becerilerine vakıf mezunlar vermektir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programının temel hedefi, uluslararası standartlar çerçevesinde yeterliliği kabul görmüş bir konuma gelmektir. Bilimsel yayın ve faaliyetler vasıtasıyla programın kalite ve görünürlüğünü artırmaktır. Siyaset ve diplomasiyi askeri, ekonomik ve kültürel boyutlarıyla analiz edip stratejiler geliştirecek profesyoneller yetiştirmektir. Toplumsal, bilimsel ve etik değerlerin önemine vakıf, gerek tek başına gerekse ekip çalışması içerisinde inisiyatif ve sorumluluk alabilen mezunlar vermektir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programı mezunları, kamu ve özel sektörün çeşitli birimlerinde diplomat, danışman, denetmen, uzman ve yönetici olarak istihdam edilebilirler. Bakanlıklar, müsteşarlıklar ve büyükelçiliklerin yanı sıra uluslararası örgütler, düşünce ve araştırma merkezleri, dış ticaret şirketleri, bankalar ve turizm işletmeleri ile medyanın dış haberler servisleri mezunlarımızın çalışabilecekleri yerler arasındadır. Akademik hayatı tercih edecek öğrencilerimiz, ilgi alanları doğrultusunda doktora programlarına kaydolabilirler.

Siyaset Bilimi ve Uluslararasi İlişkiler yüksek lisans programi mezunlari sahip olduklari disiplinler arasi alt yapi sayesinde, gerek kamu gerekse özel sektörde, siyaset, işletme-ekonomi-finans, turizm ve medya çalişma alanlarinda istihdam edilebilirler.

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler