BAĞIMLILIK PSİKOLOJİSİ (YÜKSEKLİSANS) (TEZLİ)

Bu program, bağımlılık alanında deneyimli, bilgili, alanda uzman olan çalışanların, danışmanlık, bağımlılık terapisi, rehabilitasyon, etik ve adli konularda müdahale gibi alanlarda eğitim alarak uzmanlaşmalarını amaçlamaktadır.

Bağımlılık psikolojisi yüksek lisans programının eğitim hedefleri; bağımlılık alanında temel müdahale becerileri edindirmek ve alanda araştırma tasarlama, sürdürme ve yayınlama becerisini geliştirmektir.

Bu programdan mezun olanlar, doktora eğitimlerinde devam edebilirler; veya tıp, hemşirelik, psikoloji, eğitim ve sağlık hizmetleri alanlarına ilişkin olan iş imkanlarında değerlendirmeye alınabilir ve terapi ile rehabilitasyon hizmetleri için değerlendirilebilir.

Mezunlar; Milli Eğitim Bakanliğina bağli okullar, kurum ve kuruluşlar, özel sektör, hastaneler, fabrikalar vb. sektörlerde istihdam edilmektedirler.

Genel Psikoloji

YOK