Bölümün Amacı
Havacılık sektörüne uluslararası standartlarda nitelikli bakım ve onarım "lisanslı teknisyen adayı" personel yetiştirmektir.
Bölümün Geleceği
Tüm dünyada artan nüfüs, globalleşen dünya ve ülkemizde  savunma sanayi sektörünün hızla  gelişmesi nitelikli eleman ihtiyacını artırmıştır. Ayrıca havacılık sektörü teknolojiye her daim öncülük ettiği için her geçen yıl hızla talep artması yaşanmaktadır. Havayolu taşımacılığı hem bölges ...

Kariyer Olanakları
Uçak gövdesi bakım teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı uçak fabrikalarında veya bakım onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça uçak gövde ve motor bakım teknisyenlerinin çalışma alanları da genişlemektedir.
Kimler Seçmeli

Havacılık sektörüne ilgili, uçakların bakım ve onarım süreçlerini takip eden, el becerisine ilgi duyan, sorumluluk sahibi kişiler için uygun bir tercih olabilir.

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik “ doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden yatay geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan yatay geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.