Bölümün Amacı
Türk ve Dünya mutfaklarını insanlığın mirası olarak kabul edip, akademik seviyede araştırmak, özellikle Türk mutfak kültürünü uluslararası arenada tanıtmak ve ileriye taşımaktır.
Bölümün Geleceği
Gastronomi bölümü günümüzde yükselen ve değişen trendlerle popülerleşmeye devam eden bir alan haline gelmiştir. Dünyadaki gelişen gastronomi sektörü işletme sayılarında artışa ve bununla beraber mutfak ve hizmet teknolojilerinin  çeşitlenmesine olanak sağlamaktadır. Çevresel sürdürülebilirlik ...

Kariyer Olanakları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlarda yeme ve içme ile ilgili her türlü ortamda çalışma olanağına sahip olurlar. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, işyeri mutfakları, kurvaziyerler, toplu beslenme ve yemek sistemleri - cat ...

Kimler Seçmeli

Gastronomiye, sanata, gelişen teknoloji ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine yemek yapmaya ilgi duyan, araştırma ve geliştirmeyi seven uygulamalı mutfak eğitiminde uzmanlaşmak isteyen, gıda güvenliği konusunda yetkinliklere sahip olmak isteyen, yiyecek içecek işletmesi genelindeki türk ve dünya m ...

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

kariyer danışmanımız seni arasın
Kariyer Danışmanımız Seni Arasın