EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ

Bireylerin farklılıklarını dikkate alarak egzersiz programları hazırlayabilen, sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk, performans ve kondisyon özelliklerini geliştirmeye yönelik ölçme, değerlendirme ve analiz yapabilen,  etik kurallar çerçevesinde her yaştaki bireyin sağlığını ve güvenliğini korumayı ilke edinmiş, sorgulayan ve bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen nitelikli egzersiz ve spor uzmanları yetiştirmektir.

Yaşam boyu egzersiz ve spor anlayışını benimseyen, spor ve egzersiz faaliyetlerinin geniş kitlelere yayılmasını ilke edinmiş, performans ve kondisyon özelliklerinin geliştirilmesine destek sağlayan ve toplumun farklı kesimlerinin egzersiz ve sağlıkla ilgili gereksinimlerini karşılayabilecek donanıma sahip nitelikli uzmanlar yetiştirmektir.

Egzersiz ve spor bilimi bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilir. Seçmeli uzmanlık dalı olarak seçtikleri spor branşının bağlı olduğu federasyondan 2. kademe antrenörlük belgesi alır ve uzmanlık branşında antrenör olarak görev yapabilirler. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler. Spor Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler ve gerekli koşulları yerine getirmek şartıyla üniversitelerde akademik kadroda görev alabilirler.

Çalışma Olanakları Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

İlgili mevzuattaki şartların yerine getirilmesi kaydıyla bütün fakülte ve yüksekokullara Kurum-içi yatay geçiş yapılabilir. Ayrıca diğer kurumların benzer programlarına yatay geçiş imkân vardır.

Egzersiz ve Spor Bilimleri ile ilgili ön-lisans programlarından bölüme dikey geçiş yapılabilir.

Yetenek Sınavı - Normal Öğretim