SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ

Çağımızda Saç bakımı ve güzellik konusunun insan yaşamındaki yeri ve önemi giderek artmaktadır. Ancak bu konuda insan sağılığının yaşamsal önemi dikkate alındığında alanda çalışacak eğitimli elemana ihtiyaç duyulmaktadır. İstanbul ilinin dünya ticaret merkezlerinden biri olması sektöre ve sektörde çalışacak nitelikli eleman ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Mesleğin uygulamasında gelişen teknolojilere paralel olarak, bilgisayarın yoğun kullanımı sağlanarak mezun olacak öğrencinin sahip olması gereken bilgi, beceri ve alışkanlıklarla donatılması ve bu donanımı etik davranışlar içinde, Atatürkçü, kültürel değerlerini koruyan nitelikte uzman yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Cilt Bakımı ve Saç Tasarımı konularında gerekli teorik ve pratik eğitimi vermek .Makyaj, Epilasyon, Vücut Bakımı Uygulamaları, El Ayak ve Tırnak Bakımı, Saç ve Makyaj Tasarımı konularında teorik ve pratik yeterlilikleri kazandırmak

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programından mezun olan öğrencilerin bir çoğu piyasada kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Mezunlar, güzellik salonları ve merkezlerinde, masaj merkezerinde, spor merkezleri, kozmetik sektöründe, kamu kurum ve kuruluş bünyesindeki güzellik salonlarında, turizm sektöründe, sahne ve makyaj ihtiyacı duyulan tiyayro, T.V. Kurumlarında çalışabilirler.

Mezunlar güzellik salonları ve sağlık merkezlerinde, masaj merkezlerinde, spor merkezleri, kozmetik sektöründe , turizm sektöründe, kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki güzellik salonlarında, sahne makyajına ihtiyaç duyulan tiyatro, TV kurumlarında çalışabilirler .Sektörle ilgili kendi işletmelerini kurabilirler.

Bu programda bölümler arası geçiş yapılmamaktadır.

Kimya

Puan Türü TYT