Bölümün Amacı
Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerin ...

Bölümün Geleceği
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla bir ...

Kariyer Olanakları
Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz; Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir. 
Kimler Seçmeli

Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.&n ...

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.

Kontenjanlar

2023-2024

YKS-Genel-Normal Öğretim
kontejan %50 İNDİRİMLİ TYT
Kontenjan 38
Taban Puanı 224,91337
Taban Başarı Sırası 2040298
kontejan BURSLU TYT
Kontenjan 6
Taban Puanı 316,48629
Taban Başarı Sırası 637339
kariyer danışmanımız seni arasın
Kariyer Danışmanımız Seni Arasın