Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.&n ...
Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerinde kaliteli ve yaratıcı ürünlerin hazırlanması ve sunulması için öğrencilere yol göstermektir.
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla birlikte insanlar iyi yemek ve iyi restoran arayışına girmekte ve bu alana ilgileri artmaktadır.
Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz;
Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.
Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, her alanda kendine güvenen, çalışacağı sektöre göre ekip çalışmasına, etik değerlere ve problem çözme becerisine sahip eleştirel düşünme yeteneği kazanmış gençlerdir. Aynı zamanda alanında lider olmayı hedefleyen, proaktif davranışları benimsemiş, Gelişimli olmanın ayrıcalıklı dünyasını keşfedip dünyaya alternatif bakış açılarını kazandırmaya çalışan, toplumsal sorumluluk bilinci ile donatılmış, geleceğe ümit, azim ve inançla bakan özgün bireylerdir.