Programın Amacı
Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerin ...

Programın Geleceği
Günümüzde insanlar dışarıda yemek yeme alışkanlığına sahiptir ve bu durum giderek çoğalmaktadır. Aynı zamanda çeşitli uygulamalardan evlere yemek siparişi vermek giderek yaygınlaşan bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple bu alanlarda çalışacak eleman arayışı artarak devam edecektir. Bunlarla bir ...

Kariyer Olanakları
Pastacılık ve Ekmekçilik programından mezun olan öğrencilerimiz; Pastane şefi, pastacı, pastacı yardımcısı, baklavacı, börekçi, ekmekçi, çikolatacı gibi kariyer olanaklarına sahip olabileceklerdir. 
Kimler Seçmeli

Yemek yapmayı ve yemeyi seven, takım çalışması yapabilecek, hem zihinsel hem fiziksel olarak çalışabilecek, geniş hayal dünyası ve yaratıcılığı olduğuna inanan, damak tadına güvenen ve sosyalliği ön planda olan kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.&n ...

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

ÖSYM puan türüne göre aynı puan türünde bütün programlara yatay geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

Aşçılık programından mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda,

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilmektedir.

Kontenjanlar

2024-2025

YKS-Genel-Normal Öğretim
kontejan %50 İNDİRİMLİ TYT
Kontenjan 37
Taban Puanı 215.66069
Taban Başarı Sırası 2262684
kontejan BURSLU TYT
Kontenjan 5
Taban Puanı 323.07364
Taban Başarı Sırası 637011
Rehberlik Uzman Desteği İçin kariyer danışmanımız seni arasın