Neden İstanbul Gelişim Üniversitesi ?
  • Kesintisiz ve karşılıksız burs imkanı,
  • Uluslararası standartlarda nitelikli akademik eğitim ile hayata 1-0 önde başlamak,
  • Aileden uzakta ama aile ortamında yaşayabilmek,
  • Öğrenci odaklı eğitim içinde, önemsendiğini hissetmek,
  • Dünyanın en iyi üniversitelerinde bir dönem veya bir yıl yurtdışında okuma imkanı
  • Akademik bilgilerini genişletmek, disiplinler arası çalışabilmek adına ücret siz çift anadal yaparak iki diploma ile mezun olmak,
  • Öğrenci kulüpleri sayesinde ulusal ve uluslararası organizasyonlara imza atmak,
  • Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk 3’te olmak,
Genel Bilgiler Bölümün Amacı

Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıdaların bileşenleri, gıdaların kimyasal bileşimi, gıda teknolojik işlemleri, mikrobiyolojik, kimyasal, duyusal, fiziksel, tekstürel ve kalite kontrol analizleri, gıda muhafaza yöntemleri, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere hakim, bu bilgi birikimi ile gıda endüstrisinin, kurum ve kuruluşlarının üretim, işleme ve kalite kontrol laboratuvarlarında Gıda Teknikeri olarak çalışabilecek nitelikte kalifiye insan yetiştirmektir.

 

Bölümün Hedefi

Gıda Teknolojisi Programının hedefi, gıda sektöründe çalışacak bölümümüz mezunlarını iletişimi kuvvetli, misyon sahibi, özgüvenli, temel yabancı dil bilgisi ve bilgisayar kullanım becerisi olan, güncel gelişimi ve gıda mevzuatını yakından takip edebilen, mesleki yeterliliği sağlanmış, uygulamalı üretim, işleme ve laboratuvar bilgisine sahip, toplumsal ve sosyal etik bilgisi yeterli ve duyarlı, bir gıda işletmesinde gıda için oluşabilecek riskleri tespit edip önlemler alabilme yetkinliği oluşmuş, girişimci bireyler olarak yetiştirmektir. Araştırma ve geliştirme konusunda yenilikçi ve inovasyon anlayışını benimsemiş açık fikirli yeni beyinleri topluma kazandırmaktır.

Kariyer Olanakları

Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, gıda üreten ve işleyen fabrikalar, özel gıda laboratuvarları, gıda depolaması ve paketlemesi yapan işletmeler, gıda pazarlama şirketleri, hazır yemek işletmeleri gibi pek çok kurum ve kuruluşlarda görev yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, gıda üreten ve işleyen fabrikalar, özel gıda laboratuvarları, gıda depolaması ve paketlemesi yapan işletmeler, gıda pazarlama şirketleri, hazır yemek işletmeleri gibi pek çok kurum ve kuruluşlarda görev yapabilirler.

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Türkiye ‘deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programı kapsamındaki programlara geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

Gıda Mühendisliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Kimya Bölümü.

Kontenjanlar
2020-2021)
YKS-Genel - Normal Öğretim
%50 BURSLU
Kontenjan 45
Puan Türü TYT
Taban Puanı
Taban Başarı Sırası
%100 BURSLU
Kontenjan 8
Puan Türü TYT
Taban Puanı 267.00115
Taban Başarı Sırası 682232
YKS-Genel - İkinci Öğretim
%50 BURSLU
Kontenjan 26
Puan Türü TYT
Taban Puanı
Taban Başarı Sırası
%100 BURSLU
Kontenjan 5
Puan Türü TYT
Taban Puanı 280.99238
Taban Başarı Sırası 549936