Bölümün Amacı
Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıdaların bileşenleri, gıdaların kimyasal bileşimi, gıda teknolojik işlemleri, mikrobiyolojik, kimyasal, duyusal, fiziksel, tekstürel ve kalite kontrol analizleri, gıda muhafaza yöntemleri, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere haki ...

Bölümün Geleceği
Gıda sektörü, gıda ürünlerinin sağlıklı güvenll ve kaliteli üretilmesi, insan beslenmesi için temel bir ihtiyaçtır. Günümüzde sürdürülebilir, sağlıklı, pratik, güvenli ve kolay ulaşılabilir gıdaların üretimi gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Gıda alanında kalfiye eleman ihtiyacı bu sebeple önemini ...

Kariyer Olanakları
Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol ...

Kimler Seçmeli

Gıda ürünlerinin üretimi, tasarlanması, denetlenmesi veya gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik laboratuvar uygulamaları alanlarına ilgisi olan, halk sağlığını koruyacak sürdürülebilir gıda ürünlerinin üretiminde görev almak isteyen, yeni gıda AR-GE ürünleri üretimi konusunda yenilikçi fi ...

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Türkiye ‘deki Üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programı kapsamındaki programlara geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

Gıda Mühendisliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Kimya Bölümü Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Teknolojisi (lisans) ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümleri.

kariyer danışmanımız seni arasın
Kariyer Danışmanımız Seni Arasın