Bölümün Amacı
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programının amacı; gıda hammaddesi işleyen tüm işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak ara insan gücü yetiştirmektir.  
Bölümün Geleceği
Mevsim koşulları elverişli olduğu müddetçe barınaksız yaşanılabilir ancak gıdasız bir hayat asla düşünülemez. Gıda kalitesinin güvence altına alınması ve korunması insan sağlığı ve hayatı açısından olan önemi herkesçe bilinmektedir. Diğer yandan artan insan nüfusu, iklim değişiklikleri, savaş, bil ...

Kariyer Olanakları
Bu doğrultuda Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı’ndan mezun olan öğrenciler gıda sektöründe konusunda eğitim almış ve gıda kontrolörlerine yardımcı olacak ara elemanlar olarak ihtiyaçlara cevap verecektir. Tekniker olarak mezun olan öğrenciler, gerek özel sektör gerekse kamu kurumların ...

Kimler Seçmeli

Bu bölümü tercih edecek kişiler; sorumluluk sahibi, dikkatli, disiplinli ve aynı zamanda sabırlı olmalıdır. Gelişen teknolojiyi takip edebilen, ekip çalışmasını seven, hijyen kurallarına önem gösteren ve en önemlisi gıda sektörüne ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.  

Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

TYT taban puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarına geçiş yapabilirler.

 

Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler

2022 yılı DGS kılavuzuna göre bu programdan mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabileceği lisans programları; Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji

 

Kontenjanlar

2023-2024

YKS-Genel-Normal Öğretim
kontejan %50 İNDİRİMLİ TYT
Kontenjan 26
Taban Puanı 225,38574
Taban Başarı Sırası 2029057
kontejan BURSLU TYT
Kontenjan 3
Taban Puanı 294,98448
Taban Başarı Sırası 856175
kariyer danışmanımız seni arasın
Kariyer Danışmanımız Seni Arasın