AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta tedavisi sırasında yardımcı olacak, bunun yanı sıra hasta kabulün de sorumluluk alacak ''Diş Hekimliği Klinik Yardımcı'' elemanların yetiştirilmesidir.

Sağlık Kalite Standartlarına uygun, teknoloji ve bilimin ışığı altında yenilikleri yakından takip ederek uygun ekonomik, kolay bir şekilde kendini yenileyen ve güvenilir bir sağlık hizmeti sunarak hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutarken, üretilen sağlık hizmetinin kalitesini olumlu yönde etkileyeceğinin bilinciyle ideal çalışma koşulları oluşturmak.

Bu Bölümden mezun olan öğrenciler  diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler.Bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet ve özel hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.

Ağiz ve Diş Sağliği Programi’ndan mezun olanlara “Ağiz ve Diş Sağliği Önlisans” diplomasi ve Sağlik Teknikeri (Ağiz ve Diş Sağliği) unvani verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağiz ve Diş Sağliği Teknikeri" olarak çalişabilmektedir. Bu Bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarinda, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde ve diş sağliği konusunda teknik donanim sağlayan firmalarda çalişabilirler. Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalişma imkânina sahip olmayip diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarinda çalişabilirler.

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır.

ÜCRETLİ
YKS-Genel - İkinci Öğretim