SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, yerel ve uluslararası düzeyde gerçekleşen siyasi ve idari değişimlerin açıklanmasına ve anlaşılmasına yardımcı olan bir disiplindir. Bu bağlamda, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, kamu sektörüne, özel sektöre ve siyasi hayata yön verecek liderleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün temel hedefi, kamu yönetiminin her düzeyi için  yerel ve merkezi idarede öncelikle tercih edilen, demokrasi ve insan hakları temelinde farklılıklara saygılı, çağdaş gelişmelere ve değişimlere açık, içinde yaşadığı toplumun lideri olacak mezunlar yetiştirmektir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları, disiplinler arası eğitim almanın sağladığı avantajdan yararlanarak kamu sektörü, özel sektör ve üçüncü sektör örgütlerinde kariyer yapma olanağına sahiptirler. Bölümümüz mezunları siyaset bilimi, idare,  hukuk, iktisat gibi farklı bilim alanlarından kazandıkları bilgiler ile; bakanlıklar, yerel yönetimler, KİT’ler, sivil toplum kuruluşları, finans kuruluşları gibi, kamu, özel ve gönüllü kuruluşlarda uzman, teftiş kurulu üyesi, idari hakim, kaymakam ve diğer alanlarda orta ve üst düzey yönetici olarak istihdam edilirler.

Çalışma Olanakları Yatay Geçiş ile Geçilen Bölümler

Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde bölümümüzde dört yıllık lisans eğitimine devam edebilmektedir.