Videolar için görsellere tıklayınız
Gastronomiye, sanata, gelişen teknoloji ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine yemek yapmaya ilgi duyan, araştırma ve geliştirmeyi seven uygulamalı mutfak eğitiminde uzmanlaşmak isteyen, gıda güvenliği konusunda yetkinliklere sahip olmak isteyen, yiyecek içecek işletmesi genelindeki Türk ve dünya m ...
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı Türk ve Dünya mutfakları kültür ve uygulamaları temelinde gıda, sanat, turizm, tasarım, mühendislik, antropoloji, tarım, dijital medya gibi multidisipliner alanlar ile öğrencilere bilgi beceri ve yetkinlik kazandırmaktır. Akredite olan bölümümüz mutfaktan işletmeye giden her aşamayı sürdürülebilir teknoloji ve tekniklerlerle uzman akademik kadro eşliğinde öğrenciye aktarmaktadır. Gıda hijyeni ve güvenliği gibi temel kalite kriterlerini güncel trend ve mutfak akımlarını gastronomideki yaklaşım ve felsefeleri akademik seviyede araştırmak, özellikle Türk mutfak kültürünü uluslararası arenada tanıtmak ve ileriye taşımak, rekabet edebilecek düzeyde geleceğin söz sahibi, başarılı ve lider şeflerini, yöneticilerini ve alanında uzman bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Gastronomi bölümü günümüzde yükselen ve değişen trendlerle popülerleşmeye devam eden bir alan haline gelmiştir. Dünyadaki gelişen gastronomi sektörü işletme sayılarında artışa ve bununla beraber mutfak ve hizmet teknolojilerinin çeşitlenmesine olanak sağlamaktadır. Çevresel sürdürülebilirlik algısının yerleşmesinde sürdürülebilir gastronominin etkisi büyüktür. Gıda ve atıklarının yaşam için önemi gastronominin multidipliner alanlarla çalışmasıyla çözümler üretebilmektedir. Bu nedenle bölümün geleceği günümüz en temel öngörülen araştırma olanaklarını doğurmaktadır. Dolayısıyla hala yenilenmekte ve gelişmekte olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne her geçen gün talep artmaya devam edecektir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlarda yeme ve içme ile ilgili her türlü ortamda çalışma olanağına sahip olurlar. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, işyeri mutfakları, kurvaziyerler, toplu beslenme ve yemek sistemleri - catering şirketleri gibi yerlerde gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi, gibi pozisyonlara sahip olan mezunlarımız ek olarak gastronomi ile ilgili kitap yazarlığı, yazılı ve görsel medya programları, blog yazarlığı, akademik alanlarda çalışma olanakları bulabilirler.
Gastronomiye, sanata, gelişen teknoloji ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine yemek yapmaya ilgi duyan, araştırma ve geliştirmeyi seven uygulamalı mutfak eğitiminde uzmanlaşmak isteyen, gıda güvenliği konusunda yetkinliklere sahip olmak isteyen, yiyecek içecek işletmesi genelindeki Türk ve dünya mutfak kültürlerini tanımak, öğrenmek, uygulamak, gastronomi tarihi ve kültürünü gelecek nesiller doğru aktarımında rol almak, isteyen tisteyenler için uygun bir tercih olabilir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde görev alan, alanlarında deneyimli ve donanımlı kişilerdir. Kaygı ve Motivasyon, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sınav Sistemi, Meslek Seçimi gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız “Rehberlik Uzmanını” seçtikten sonra uzmanımız tarafından bilgi almak istediğiniz tarihi ve saat dilimini de girmeniz gerekmektedir.
Almanya’da 2002’de kurulan ve Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi olan AQAS, Dünya genelinde 5000’den fazla programın değerlendirmesini yapmış bir kuruluştur. 90’dan fazla Alman üniversitesinin üyesi olduğu eğitim programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmiştir. Verdiği akreditasyon, akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgeliyor
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, her alanda kendine güvenen, çalışacağı sektöre göre ekip çalışmasına, etik değerlere ve problem çözme becerisine sahip eleştirel düşünme yeteneği kazanmış gençlerdir. Aynı zamanda alanında lider olmayı hedefleyen, proaktif davranışları benimsemiş, Gelişimli olmanın ayrıcalıklı dünyasını keşfedip dünyaya alternatif bakış açılarını kazandırmaya çalışan, toplumsal sorumluluk bilinci ile donatılmış, geleceğe ümit, azim ve inançla bakan özgün bireylerdir.