EKONOMİ VE FİNANS (İNGİLİZCE)

Ekonomi ve Finans bölümünün amacı, gerek özel, gerekse kamu kesiminin her düzeyde yönetici gereksinimini karşılamak üzere; sürekli gelişen, değişen küresel iş yaşamının dinamik yapısına uyum sağlayabilecek, oluşan fırsatları ve tehditleri öngörerek yönetebilecek, ekonomi ve finans donanımına sahip, sürdürülebilir çevre ve etik hassasiyete haiz nitelikli liderler yetiştirmektir.

Ekonomi ve Finans bölümünün temel hedefleri, ekonomi ve finans alanlarında gerekli analiz becerilerine sahip, bilimsel literatürü ve güncel gelişmeleri takip edebilen, hızla doğru ve akılcı karar alıp uygulayabilen, dinamik çalışma hayatına uyum sağlayıp verimli çalışabilen, bütüncül bir bakış açısına, sürdürülebilir bir çevre bilincine ve etik değerlere sahip, sorgulayan, eleştiren, fikir ve çözüm üretebilen, girişimci, özgüveni gelişmiş nitelikli yönetici ve liderler yetiştirmektir.

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları kamu ve özel kesiminde başta bankalar ve finans piyasası kurumlarında olmak üzere, tüm sektörlerde yönetici, uzman, müfettiş, mali müşavir gibi karar alıcı ve denetleyici pozisyonlarda görev alabilmektedirler. Bunların yanında mezunlarımız, yüksek lisans ve doktora düzeyi programlara devam ederek, akademik kariyerini devam ettirme olanaklarına sahiptir.

Mezunlarimizin, lisans öğrenimleri boyunca aldiklari eğitimin getirisi olarak elde ettikleri bilgi birikimi ile ulusal ve/veya uluslararasi alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmeleri hedeflenmiştir. Bölümden mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel kuruluşlarda yer alan bütün işletmeler ile özellikle bankalar başta olmak üzere tüm ekonomi ve finans piyasalarinda, uzman yardimcisi, uzman, yönetici ve yönetici yardimcisi unvanlari ile istihdam edilebilirler.

Üniversitemiz ön lisans lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Meslek yüksekokullari mezunlari, ilgili yönetmelikteki koşullari sağlamalari halinde dört yillik lisans eğitimine devam edebilmektedir.

Puan Türü EA
Taban Sırası 720209