Öğrenciler Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerle Daha Sosyal Daha Üretken

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak hedefimiz; öğrencilerimizin kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamaktır. Kültürel ve sanatsal faaliyetlere ilgi duyan öğrencileri bu kapsamdaki etkinliklere yöneltmek ve ilgi duydukları alanlar hakkında deneyim sahibi olmalarına yardımcı olmak gelişimin temel felsefesidir.

tanıtım
Kültürel ve Sanatsal Konular/Alanlar

Öğrencilerin istedikleri kültürel ve sanatsal konulara ilişkin eğitmen, mekân ve zaman ayarlamalarını İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak koordine etmekte ve desteklemekteyiz. Bu bağlamda sadece Üniversitemizin bünyesinde değil; kurum dışı gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yaparak ve öğrencilerimizin katılımlarını sağlayarak kültürel ve sanatsal gelişimi arttırmayı amaçlamaktayız.

Etkinlikler

2022 yılında Artırılmış Gerçeklik Sergisi, Reklamcılık Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi, Beslenme ve Diyetetik Poster Sergisi, CM-IMI Öğrenci Projeleri Sergisi, Poster Şenliği, Türk Mitolojisinde Kadın İmgesi Sergisi, Ahmet Özel Kişisel Resim Sergisi, Artırılmış Gerçeklik Sergisi, Reklamcılık Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi, Beslenme ve Diyetetik Poster Sergisi, CM-IMI Öğrenci Projeleri Sergisi, Poster Şenliği, Türk Mitolojisinde Kadın İmgesi Sergisi, Ahmet Özel Kişisel Resim Sergisi, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Proje Sergisi, İç Mİmarlık Söyleşileri #11, SHMYO Çocuk Gelişimi Sergisi, 2021-2022 Baskı Resim Öğrenci Sergisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı 2021-2022 Öğrenci Proje Gösterimi, Gölgeler ve Yüzler Fotoğraf Sergisi, Doç. Dr. Metin Kuş ''Hikayesiz'' Adlı Solo Sergi, Konsept Tasarımı Sergisi ve daha birçok etkinlik düzenledik.

Öğrenci Kulüpleri

Sinemadan dansa, müzikten çocuk edebiyatına uzanan geniş bir skalada; bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda 94 öğrenci kulübüyle öğrencilerin kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimini artırmayı hedefliyoruz.

Ödüller ve Dereceler

Öğrencilerimiz; bir dakikalık kısa korku filmleri Dış Kapı ile Türk Amerikan Derneği’nin (TAA) düzenlediği Kısa Korku Filmi Yarışması'nda birincilik ödülünü, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, Podcast kategorisinde, “Kadının Portresi” adlı podcast programları ile birincilik ödülünü, DSİ kurumundan Dünya su günü ilan projesinden birincilik ödülünü, Tilki isimli film ile Kısa Film Kategorisinde Gold Star Movie Award, 2021 yarışmasında En İyi 3 Kısa Film ödülünü, Tepetaklak Cinayet filmi ile Kurmaca Film kategorisinde Sakarya Kısa Film Festivali, 2020'nde ikincilik ödülünü, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Fedarasyonu'nun Düzenlediği 3.Chocalate Cup Etkinliği-Gümüş Madalyayı, TRT'nin 7.sini düzenlediği "Geleceğin İletişimcileri Yarışması"nda “Hezel Ana Haber” ile Televizyon Programı kategorisinde üçüncülük ödülünü, TC. Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye geneli düzenlenen "Tüketici Hakları" konulu afiş yarışmasında çalışması özel jüri ödülünü, Pi Wars Turkey 2020 - 1.lik, Robotex 2022 "Girişimcilik" kategorisi "Yazılım Teknolojileri" bölümü 2.lik ödülünü, İstanbul Dudullu Organize Sanayi bölgesinin düzenlemiş olduğu Antalya- Batman- Ordu İlleri arası resim yarışması mansiyon ödülünü, Mimarlar Odası Ordu Şubesi 11. Geleneksel Resim Yarışması üçüncülük ödülünü kazanmıştır.

Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen bir kısa film festivalidir. Festivalin amacı, kısa film yaratıcılarını teşvik etmek ve sinema sanatının yapı taşı olan kısa filmlerin görünürlüğünü artırmaktır.

WhatsApp Destek Hattı

Takıldığın bir yer varsa sana destek vermeye hazırız.

kariyer danışmanımız seni arasın
Kariyer Danışmanımız Seni Arasın