Öğrenciler Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetlerle Geleceğe Hazır

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak gelişen ve değişen dünyanın bilimsel ve teknolojik ilerlemelerini yakından takip ediyor, öğrencilerimizin bilimsel faaliyetlerini tüm yönleriyle destekliyoruz. Bünyemizde kurulan birim ve yönetilen projeler sayesinde bilime ve teknolojiye katkı sağlayacak süreçleri yürüterek öğrencilerimizin bu kanaldaki gelişimlerini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak öğrencilerimizin fikirden ürüne dek süren bu yolculuklarında ihtiya

tanıtım
Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler

Yürütülen projeler ve üniversitemiz bünyesinde kurulan birimlerle bilimsel ve teknolojik gelişime öncülük ediyor, ilgili süreçlerde öğrencilerimizin de yer almasını önemsiyoruz. 751 adet patentimizle bilimsel ve teknolojik gelişimde Türkiye’nin lider üniversitesi olmaktan ve bu başarıyı öğrencilerimizden aldığımız güçle sürdürmekten gurur duyuyoruz.

İGÜ Teknoloji Merkezi

Üniversitemizde kurulan İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Merkezi (İGÜTEKMER) biyoteknoloji (özellikle tıbbi cihazlar, biyosensörler, akıllı sağlık uygulamaları ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu robotik çözümler) ve elektroniğin kesiştiği gıda, tarım ve çevre teknolojileri alanlarında katma değerli ürünlerin ortaya çıkarıldığı üst düzey bir teknoloji merkezidir. Bu doğrultuda mentorlük hizmetleri, projelerin finanse edilmesi, proje verimliliklerine katkı sağlanması, ulusal ve uluslararası pazarlara erişime aracılık edilmesi ve yatırımcı-girişimci buluşmaları düzenlenmesi gibi çeşitli faaliyetler yürütülerek öğrencilerimizin bilimsel ve teknolojik gelişimlerini artırmayı amaçlamaktayız.

İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İGÜ-TTO) önderliğinde öğrencilerimiz pek çok ürüne imza atmış ve bilimsel ve teknolojik gelişmelere öncülük etmişlerdir. Sürekli bir devinim halinde olan dünya bilimsel ve teknolojik gelişime ihtiyaç duymaktadır. Bu amaçla üniversitemiz bünyesinde “Uçan Araba”, “İlaçmatik”, “Görme Engelliler için Elektronik Baston” gibi dünyaya yenilik getirecek, insanlığa fayda sağlayacak çeşitli ürünler ortaya çıkarılmaktadır.

Ödüller ve Dereceler

Ulusal ve uluslararası arenalarda 25 farklı ödülümüz bulunuyor. Teknofest Alçak İrtifa Roket Kategorisi Finalisti, King Of Bots (Çin/Şangay) Robot Savaşları Katılımcısı (Tek Türk Temsilci), Robochallange (Romanya) Çizgi İzleyen Kategorisi dünya 4.sü, Robochallange (Romanya) Otonom İnsansız Hava Aracı Kategorisi dünya 3.sü, Bitva Robotov (Rusya) Robot Savaşları Kategorisi Dünya Çeyrek Finalisti (Tek Türk Temsilci), Kemerburgaz Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 1.si, Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı İnsansız Hava Aracı Kategorisi Türkı̇ye 1.si, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 1.2.3.sü, Trakya Üniversitesi Hızlı Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 1.2.3.sü, Trakya Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 1.2.3.sü, Bahçeşehir Üniversitesi Robot Savaşları Kategorisi Türkı̇ye 1.si, Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 1.2.3.sü, Okan Üniversitesi İnsansız Hava Aracı (Drone) Kategorisi Türkı̇ye 3.sü, İstanbul Teknik Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 1. 2. 3.sü, Yıldız Teknik Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 2.si, Yıldız Teknik Üniversitesi Robot Savaşları Kategorisi Türkı̇ye 1.si, Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi İzleyen Kategorisi Türkı̇ye 2.si, Yıldız Teknik Üniversitesi Robot Savaşları Kategorisi Türkı̇ye 2.si, TÜSİ̇AD Bu Gençlikte İş Var Türkiye Girişimcilik Yarışması Finalisti, Yıldız Teknik Üniversitesi Robot Savaşları Kategorisi Türkı̇ye 2.si, Teknofest Savaşan İHA Kategorisi Finalisti derecelerini elde ettik.

Bilimsel ve Teknolojik Gelişim

Roket ve SİHA Projeleri TEKNOFEST Finalisti

TEKNOFEST’te katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri iki farklı kategoriden Alçak İrtifa'da roket ilk 49’a kalırken SİHA ise son 8 finalist arasında yer aldı.

WhatsApp Destek Hattı

Takıldığın bir yer varsa sana destek vermeye hazırız.