İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - Psikoloji (İngilizce)

Ayça Nur Erol

Erasmus deneyimim benim için kelimenin tam anlamıyla unutulmazdı. Erasmus+ hareketliliği sayesinde Hırvatistan'ın Zadar şehrinde 5 ay geçirme şansım oldu ve çok güzel anılar biriktirdim.

Covid-19 yüzünden hayal ettiğim gibi farklı ülkeleri gezme fırsatı bulamasam da Hırvatistan'ın tüm güzelliklerini keşfettim. Yazlık bir yer olması sebebiyle denizin tadını bol bol çıkarttım. Farklı ülkelerden bir sürü insanla tanıştım ve farklı kültürler öğrendim. Şimdi bile üzerinden bir sene geçmiş olmasına rağmen hala orayı özlüyorum. Erasmus'un üniversite hayatında mutlaka değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Çok şey öğrenmenizi ve harika anılar biriktirmenizi sağlıyor. Farklı bir ülkede, bambaşka bir kültürde başınızın çaresine bakmayı öğretiyor. Ayrıca, akademik ve yabancı dil anlamında kendinizi geliştirme fırsatı sunuyor. Ben döndüğüm günden beri iyi ki gitmişim diyorum ve Erasmus+ hareketliliğine katılmayı düşünenlere de şiddetle tavsiye ediyorum.

Ayça Nur Erol
University of Zadar, Hırvatistan