Güzel Sanatlar Fakültesi - İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu

Selen Ünlü

Her okul her öğrencisine küçük veya büyük avantajlar kazandırır. Benim en büyük avantajım hocalarımın anlattıkları ve bizlere gösterdikleriydi. Bölümde bizden hep tasarladığımız alanların bir konseptinin olması, bir bütünlükte olması gerektiğini anlatırlardı.

Okuldayken bunların sadece proje bazlı olduğunu düşünürdük. Sonrasında iş hayatınızda gördüğünüz şey şu oluyor: bir dolap kapağında kullandığınız küçük bir detayı evin diğer yerlerinde de bir şekilde kullanmak ve bir bütünlük yakalamak istiyorsunuz. Çünkü bir tasarımın parçası yalnızca bütünlük oluşturduğunda estetik duruyor ve anlam kazanıyor. Her şey tek başına güzel ve kullanışlıyken bunu bir alan içinde çözmeye çalıştığımızda okulda öğrendiğimiz “konsept-uyum” konusuna geliyoruz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü kazandığımızda hiçbirimiz tasarımcı değildik fakat hepimiz donanımlı birer iç mimar ve tasarımcı olarak mezun olduk. Bu tasarımlar ev olabildiği gibi bir mobilya da olabiliyor. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi bize her şeye eleştirel bakabilmeyi öğretti. Girdiğim mekânlarda ilk önce mekânı inceliyorum; neyi nasıl yaptıklarını, neden yaptıklarını sorguluyorum. Sonrasında ‘ben olsam ne yapardım’ diye düşünüyorum. İşte İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde aldığım eğitim tam olarak bu soruları sormamıza ve cevaplarını bulmamıza yardımcı oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu