Güzel Sanatlar Fakültesi - İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Kübra Piraye Ulusoy

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde geçirdiğim fakülte yıllarım, hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim. Bu süreçte mesleki eğitimin yanı sıra hayata dair de bir şeyler öğreten, bizlere sürekli destek olmaya çalışan ve bizleri sadece iç mimar olarak değil de özgüvenli, ayakları yere sağlam basan bireyler olarak fakülteden uğurlayan değerli hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okumak yorucudur, streslidir, kimi zaman ağlatır kimi zaman güldürür. Bir anda yakın arkadaşlarınız mimari kitaplar ve çizim programları oluverir. Derslere sıkı çalışmanız, gecenizi gündüzünüze katmanız olmazsa olmazlardandır. Ancak siz tüm bunları yaparken okulunuzun da sizlerin gelişimi için çabalaması büyük bir şanstır. Ben fakülteliyken bölümüm bizlere uluslararası akreditasyon imkânı sundu. Kalite güvence denetimleri sonucunda bahar 2018 itibarıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin toplam 63 programı AQAS, AHPGS, PEARSON ve ABET gibi kuruluşların görevlendirdiği uluslararası uzman heyetleri tarafından ayrıntılı bir şekilde incelendi ve akredite edilmeye uygun bulundu. Sanırım ismini en çok hak eden üniversite, İstanbul Gelişim Üniversitesi’dir.

Kübra Piraye Ulusoy
Güzel Sanatlar Fakültesi