Güzel Sanatlar Fakültesi - İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

İlayda Özdemir

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde iç mimarlık okumaya başlayınca her şeyin bir tasarım olduğunun farkına vardım. Oturduğumuz sandalyede bile belli bir oran var, 1 cm yüksek yaptığınızda bir saat sonra ayaklarınız uyuşabiliyor. Yani aslında her şeyin bir dengesi var. Evet hepimiz hayatın üzerinde yürüyoruz ama iç mimarlar ve mimarlar hayata daha farklı bakıyorlar. Her şeyi bir tasarım olarak görüyorlar.

Akademik anlamda hocalar çok donanımlı, çok başarılı insanlar ama şu da çok önemli bu noktada: piyasanın nabzını tutabilmek. Çünkü mimarlık öyle bir meslek ki sabah uyandığınızda yepyeni bir malzeme, yepyeni bir teknoloji çıkmış olabiliyor. Öğrenci iken bunları araştırırım, görürüm diye düşünüp öteleyebiliyorsunuz. Ama hocalarınızın sizi bu anlamda yönlendirmesi çok önemli. “İlayda evet müfredat bu ama piyasa da bu” şeklinde size yol göstermesi gerekiyor. Hocanız da zaten piyasanın içinde ise bunu size çok rahat bir şekilde aktarabiliyor. Bu yüzden Gelişim’de okumuş olmamın bana çok şey kattığını söyleyebilirim.

İlayda Özdemir
Güzel Sanatlar Fakültesi